به جرات میتوان گفت که استان ایلام استان طعم های لذیذ است؛ غذاهای سنتی ایلام بسیار خوشمزه، پررنگ و لعاب و هوس انگیز هستند.
لیست غذاهای محلی خوشمزه و مقوی ایلام
استان ایلام که واقع در غرب ایران می باشد یک ناحیه کوهستانی و نیمه گرم به شمار می رود اما با این حال دارای مناطق جنگلی و پوشش گیاهی نسبت مطلوبی است. جاذبه های بکر، چشم اندازهای فوق العاده و حیرت انگیز طبیعی و آثار باستانی بر جا مانده از ایران کهن مثل آتشکده سیاهگل، قلعه والی ایلام و طاق شیرین باعث شده است که به عنوان یکی از رویایی ترین مقاصد گردشگری کشورمان ایران تلقی شود.
جالب است بدانید در کنار تمام جاذبه های گردشگری که در ایلام وجود دارد، فرهنگ غذایی در این منطقه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است که به گردشگران و توریست ها پیشنهاد می کنیم در صورت سفر کردن به این استان از این فرهنگ خاص غذایی غافل نشوند.
در این منطقه انواع شیرینی ها، نان ها، آش ها، خوراک ها و غذاهای سنتی طبخ می شود که از معروف ترین آنها می توان به ترخینه، خورش تره کوهی، کوفته سیرابی، قله ماسوا، شله امیری و آبگوشت بامیه اشاره کرد. چنانچه تمایل به آشنایی با فرهنگ غذایی استان ایلام دارید در این مطلب با ما همراه باشید تا با جزئیات این فرهنگ کهن و جذاب آشنا شوید.
کله کنجی
یکی از شیرینی های محلی ایلامی ها که در شب یلدا و عید نوروز بسیار پرطرفدار است کله کنجی یا گمگه نام دارد. در واقع این شیرینی نوعی حلوا محسوب می شود که در تمام فصول توسط مردم ایلام پخته می شود و بسیار مقوی و پر انرژی می باشد.
برساق
برساق از جمله شیرینی های محلی ایلام می باشد که طعم بسیار متفاوتی دارد و با استفاده از موادی همچون زیره، آرد ذرت و گندم، شکر، رازیانه کوبیده شده، گلاب، دارچین، شیر و... تهیه می شود و آن را داخل روغن داغ یا فر بپزید.