استان مرکزی و اراک دارای تنوع غذایی بسیار زیادی می باشد که علاوه بر طعم خاص و خوشمزه ای که دارند، همه ی آن ها با مواد مقوی و مغذی تهیه می شوند.
غذاهای خوشمزه محلی استان مرکزی و اراک
آب و هوای متنوع استان مرکزی به دلیل حضور کوه های مرتفع، همسایگی با حاشیه مرکزی ایران ، نزدیکی با مناطقی همچون دریای نمک و کویر میقان و مهمتر از همه قرارگیری در محل اتصال رشته کوه های زاگرس و البرز باعث شده است که انواع گیاهان، سبزیجات مختلف بومی و میوه ها بسیار عالی رشد کنند.
همین امر موجب شده است که در این دیار رژیم غذایی متنوعی شکل بگیرد و آیین هایی که در گذشته مرسوم بوده است به تصویر کشیده شود البته ناگفته نماند که در عصر حاضر متاسفانه بسیاری از رسم و رسومات به ورطه فراموشی سپرده شده است.
از آنجایی که طعم و مزه غذاهای سنتی استان مرکزی بسیار خاص و زبانزد است و علاوه بر آن از مواد مغذی تهیه می شوند، ما در این بخش قصد داریم شما عزیزان را با این غذاهای محلی معروف و لذیذ آشنا کنیم.
حلیم اراکی
از غذاهای پرطرفدار و مقوی اراک که در ماه مبارک رمضان محبوبیت بیشتری در سرتاسر ایران کسب میکند حلیم اراکی نام دارد. در گذشته به خاطر نامرغوب بودن دیگ ها انرژی و وقت بسیار زیادی به پخت حلیم اختصاص می دادند اما امروزه روش پخت آن تا حدودی بهتر از قبل شده است. موادی که در این حلیم خوشمزه به کار برده می شود موادی همچون بلغور گندم، دارچین، ماهیچه یا گوشت گردن پخته شده، آب قلم، روغن و نمک می باشد.