درمیان استان های متمدن و قدیمی ایران می توان به استان معروف سمنان اشاره کرد که علیرغم سنت های قدیمی، دارای غذاهای محلی لذیذی می باشد.
غذاهای محلی و سنتی سمنان؛ از نان تا آش و خورش
سمنان یکی از استان های کم آب ایران به شمار می رود که نسبت به سایر مناطق کشور دارای تولیدات کشاورزی و زراعی متفاوتی می باشد، مثلا فلفل و سیری که در این منطقه کشت میشوند به دلیل اینکه کمتر آبیاری می شوند مزه بسیار تندی دارند.
جالب است بدانید که استان سمنان از فرهنگ غذایی خاصی برخوردار است و غذاهای محلی آن بخاطر شرایط جغرافیایی به سه دسته نان ها، آش ها و غذاهای گوشتی تقسیم می شوند و از آنجایی که نقش آب در این منطقه بسیار حیاتی است غذاهایی همچون آش های محلی در آن به فراوانی یافت می شود، به این دلیل که دامداران و کشاورزان در روزهای گرم تابستان آب مورد نیاز بدن خود را تامین می کنند.
چنانچه تمایل دارید با جزئیات فرهنگ غذایی استان سمنان آشنا شوید با ما در این بخش از آشپزخانه همراه باشید تا با غذاهای سنتی و محلی این منطقه آشنا شوید.
گولاچ کلوچه سمنانی
کلوچه بسیار خوشمزه و خوش عطری که متعلق به استان سمنان است، گولاچ نام دارد. این کلوچه خاص با ترکیبی از کمی شکر و آرد و در نهایت سرخ کردن کلوچه ها به دست می آید. این کوچه را در فصل تابستان به همراه نوشیدنی سرد و در فصل پاییز و زمستان با نوشیدنی گرم نوش جان می کنند.