در ماه محرم نذری دادن یک مراسم سنتی در همه ی شهرها برای اجابت دعا و رفع مصیبت می باشد و غذاهای نذری در شهرهای مختلف ایران متفاوت می باشند.
معروف ترین غذاهای نذری شهرهای مختلف ایران در ایام مختلف
نذری دادن یکی از زیباترین مراسم سنتی است که تقریبا در همه مذاهب وجود دارد. در ماه محرم، مردم برای اجابت دعاها و رفع مصیبت ها نذری می دهند و اوج این نذری ها را در روز تاسوعا و عاشورا شاهد هستیم. این نذری ها شامل غذاهای محلی و سنتی و نوشیدنی ها می باشد. از رسوم پسندیده ی محرم بار گذاشتن دیگ های بزرگ و کوچک غذا در خیابانها و تکایا و مساجد است.
در محرم و صفر طبخ و پخش غذاهای نذری بیشتر صورت میگیرد و مردم برای گرفتن نذری حاضرند ساعتها در صف های طولانی نذری بایستند. در این بخش از آشپزخانه سعی داریم تا غذاهایی که در ایام سوگواری در مناطق مختلف کشورمان ایران طبخ میشود را برای شما کاربران گرامی و عزاداران حسینی معرفی کنیم.
کاشان (گوشت و لوبیا یا آبگوشت پلو)
این غذای خوشمزه همانند آبگوشت است یعنی با مواد تشکیل دهنده ی آبگوشت پخته میشود ولی آب زیادی در غذا نمیریزند و با پلو سرو میشود. این غذا از ترکیب گوشت گوسفند، سیب زمینی، لوبیا، ادویه تهیه میگردد.
این غذا یک تفاوتی که با آبگوشت دارد این است که روی حرارت زیاد می ماند تا آب موجود در آن کم شود ولی آبگوشت دارای مقدارای آب است. رسم خوب دیگری که در کاشان رایج است نذری دادن نان است ممکن است شما بارها از نان های صلواتی که به عنوان نذر پخت میشود بهره مند گردید.